Over ons....

Wij zijn John en Daniella Joosten, we hebben vier kinderen en we wonen in Heerhugowaard.

Hoe zijn wij aan een "witte" gekomen?

Nadat ons gezin compleet was, begon het te kriebelen...we hebben wel altijd katten en cavia's gehad, maar een hond is toch een gezinslid van een andere orde! Zelf zijn we ook opgegroeid met honden, en dat wilden we onze kinderen ook meegeven, want een hond kan echt je maatje zijn.
We begonnen met lezen en informeren; welk ras past goed in een gezin met vier opgroeiende kinderen?
We wilden een kindvriendelijke hond, leergierig, actief/speels, waaks maar wel sociaal naar bekenden, stabiel karakter, gezond (met stamboom en gefokt volgens richtlijnen rasvereniging) met ook nog een hoge aaibaarheidsfactor!
Behoorlijk wat eisen dus...

We wisten wel dat we een hond uit de rasgroep "herders" wilden, maar ja welke?
We waren alweer een jaar verder in de kerstvakantie van 2003 en heerlijk aan het wandelen met onze kinderen in het bos van Schoorl. Geduld wordt gelukkig beloond, want ons oog viel daar op een groepje mensen met een prachtige witte hond; we keken elkaar aan en vroegen ons af wat voor ras dit was en of het wel een rashond was (we hadden nog nooit een witte herder gezien...).
Dus, erop af! Deze vriendelijke mensen vertelden ons dat ze deze reu-pup via de rasvereniging ZWHVN hadden gekocht, en verwezen ons naar de website.
Bij deze willen we ze daarvoor nog hartelijk bedanken! Thuisgekomen snel de computer aan, en we waren gelijk enthousiast toen we de karaktereigenschappen doorlazen, dit wordt onze hond! Via de vereniging kwamen we bij de Witte Herder Kennel "Oet Grunnen", waar we een teefje reserveerden (om met haar misschien ook een nestje te kunnen fokken...).

We hadden het geluk dat we als eersten een pup mochten uitkiezen, moeder Lizzie had vier reutjes en vier teefjes gekregen. We vielen voor het grootste teefje die als enige op onze schoot bleef liggen. Ze werd het "haantje de voorste" van het nest, vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet. Ze is niet alleen groot (geworden) maar zeker ook groots, ze heeft echt onze verwachtingen overtroffen. Een lievere hond hadden we ons niet kunnen wensen!